Om oss

Teamet

Anne-Restaurantsjef

Anne Henckel

Restaurant & event sjef

 

Lars-kjokkensjef

Lars-Helge Røed

Kjøkkensjef

Tonje Wilhelmsen

Tonje Wilhelmsen

Kokk

Jivan

Jivan Kaphle

Kjøkken assistent

FCC Event & Catering er tuftet på Flying Culinary Circus, verdens første omreisende kokkegruppe. Det som er nytt er at FCC Event og Catering leverer nettopp kun det. Topp mat og arrangement!

Vårt mål er å levere catering og eventer i særklasse. De som velger FCC Event & Catering kan forvente høy kvalitet i alle ledd, eksepsjonell service, og fantastisk god mat. Du skal få den beste opplevelsen enten du er i våre lokaler på Skøyen i Oslo, eller bestiller maten eller festen hjem til deg selv. Våre ambisjoner er å være en av de beste aktørene i landet på catering og event.

Sammen med de beste kokkene og servitørene skal vi gjøre vårt ytterste for å levere de flotteste opplevelsene med den beste maten. Og på veien inspirere med vårt motto:

"Share the fun of cooking"

Vårt team har mange års erfaring fra steder som Bagatelle, Budda Bar, Aqua, Anteeprima, Le Canard, Oro, Apotekergaarden, Baltazar, Statholdergaarden, Flavours, Cru Vin & Kjøkken, Solsiden Restaurant og Løve Restaurant & Bar på Det Norske Teater, Süd öst m.m.

Historien

The Flying Culinary Circus er verdens første omreisende kokkegruppe. I 2006 dro kokkene, Trond, Hans-Kristian, Mathias og Tor Jørgen, til New York. En reise som skulle bli livets eventyr. Med 65 land og 300 000 timer med kulinariske erfaringer i forkleet, og med alt fra Michael Jackson, utallige Prinser, Prinsesser, Sheikher og filmstjerner på gjestelisten. Det hele resulterte opp i en bestselger kokebok i 2011 som skulle bli starten på et produkteventyr som skulle skli langt over landegrensen.

Etter å ha hatt en stor forkjærlighet for grilling i mange år kulminerte det hele opp i en storslått grillsatsning som ble lansert i 2018 med braksuksess. Nå flere år senere er grillmerkevaren FCC BBQ By The Flying Culinary Circus blitt etablert som Norge og Sveriges nest største grillmerkevare kun bak Weber, og den eneste skapt av norske kokker.

_MG_9949bw

Historien

2006

Trond, Tor Jørgen, Mathias og Hans-Kristian drar på den første turen til New York. Navnet The Flying Culinary Circus blir satt under en middag på Jean George ***  Og plutselig forandrer livet seg drastisk.

2009

Firmaet The Flying Culinary Circus blir offesielt stiftet. Planen for hvordan lykkes med sin første kokeboken legges. 

2011

Lansering av den første kokeboken som ble Norges mest solgte i 2011. Det åpnet muligheten for å lansere egne produkter i dagligvaren. Ni år senere har vi utviklet og lansert hele seks kokebøker, hvorav to av disse har blitt nominert til Gourmand World Cookbook Awards. 

2012

The Flying Culinary Circus blir nominert til Best first cookbook av World Cookbook Award 2011. Meget stolte gutter.

2013

The Flying Culinary Circus blir tildelt Merket for godt design av Norsk Designråd. "Profilen bryter alle regler, og er et sirkus av virkemidler... Et nytt og proft konsept, og en helt ny måte å markedsføre seg på", heter det i jurykjennelsen. ”Outstanding design & visual communication”.

2014

The Flying Culinary Circus blir nominert til finalen i World Cookbook Award 2013 for beste bok fra Norge i kategorien TV-Europe med boken Wow. 

Samme år blir 2 nye bøker lansert, Taco på Uno, Dos, Trees og Hverdagsmat som virkelig smaker.

2016

Lansering av vårt nye, fantastiske lokale i Prinsessealleen 46, som er på hele 550 m2. Her åpnet det seg rom og muligheter for å kunne utvide våre tjenester både hos oss og hos deg. Enten det er selskap, møter, fest, matkurs, konsulentoppdrag og utvikling av nye konsepter, hadde vi nå alt på samme sted. Dette ga oss også et stort potensiale for videre satsing på flere ulike områder.

2017

Vi setter ny rekord for The Flying Culinary Circus. Vi lagde mat for 9000 personer, og serverte en 5-retters middag i løpet av 4 timer. Sjekk ut vår video av hele sirkuset og bak kulissene på vår youtube kanal. Flying Culinary TV  

2018

Lansering av FCC BBQ grillmerket i Norge.  Med 400 m2 showroom på Kjeller, rett utenfor Oslo, blir dette en av de råeste utstillingene av grillprodukter i Europa.

Grillboken vår lanseres samme år med masse inspirasjon til hva man kan grille.

2019

FCCBBQ lanseres i Sverige med stor suksess. Grillmerket FCC BBQ rykker opp som det nest største grillmerket i Norge allerede etter 1 år.

2020

FCC BBQ lanseres i Finland og Danmark. Grillen vår X-Grill Chef vinner TV2 sin store gassgrilltest.

2021

FCC BBQ rykker opp som Sveriges nest største grillmerke og ender opp med et rekord salgsår man knapt kunne drømme om.  

2022

Oppussing og ombygging av FCC sine lokaler på Skøyen og etablering av FCC Catering og Event AS.

2023

Vi kommer endelig ut av covid nedstengningen. Og fått pusset opp og bygget om lokalene. I Q2 er den nye lekegrinden rigget klar.